Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyarmatosítják Magyarországot!
  2007-12-12 19:05:53, szerda
 
  Gyarmatosítják Magyarországot! A legnagyobb hazai ingatlanbefektetések fele már izraeli tulajdonú
2007-12-12. 12:56:34

2003 végén a londoni székhelyű Jane's kutatócsoport tanulmánya szerint, a Közel-Keleten állandósult háborús helyzet miatt, egyre több magasan képzett, 30-40 év körüli, tehetős zsidó befektető távozik a cél-országnak tekintett Magyarországra.



--------------------------------------------------------------------------------


A betelepedési elmélet szerint, elsősorban a fegyveres konfliktusokba belefáradt izraeliek számára épülnek a magyarországi zárt lakóparkok. (Ma már tudjuk, hogy lényegesen többről van szó, az akkori hipotézist ma már minden ismert tény felülírja: Ez már nyílt gyarmatosítás!)

A volt izraeli nagykövet David Admon súlyos ingatlankorrupciós ügyek miatt távozott legutóbb posztjáról. A legnagyobb felháborodást mégis maga Simon Peresz keltette, aki nemrégiben nyíltan kijelentette, hogy országa felvásárolja, vagyis bekebelezi Magyarországot. A magyar politikai pártok szégyenletes hallgatása mellett, az Index hírportálon most megjelent döbbenetes beszámoló sajnos teljes mértékben fedi a valóságot. A tragikus méretű gyarmatosító folyamatért óriási felelősség terheli a jelenlegi teljesen korrupt és hazug politikai elitet!

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a nemzeti érdekvédők évek óta tartó határozott figyelmeztetése ellenére, erről a "kényes témáról" nincs semmiféle elérhető adat és információ a hivatalos Magyarországon. A szemérmes hallgatás mellett azonban már tavaly izraeli tulajdonban volt a magyarországi ingatlan-beruházó cégek több mint fele. Az ingatlanpiacot elemző cégek bevallják, hogy javarészt tudatosan, a félelmük miatt hallgatják el a tényeket. Az un. "politikai korrektség" megköveteli tőlük, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra az izraeli befektetők számszerű adatai, mert az elemzést végző vállalkozók rettegnek, hogy azonnal "zsidózás" lesz az adatközlés eredménye. Ezt az antiszemita bélyeget nem engedheti meg magának egyetlen magyar vállalkozó sem. Ráadásul a befektetői rejtőzködés előterében legtöbbször egy közbeeső, hazai stróman cég van feltüntetve, ami nagyban megnehezíti a gazdasági tisztánlátás (és az esetleges adóztatás!) megvalósulását. A maradék magyar állam látszólag tehetetlen ebben az igen fontos ügyben. Nem érdeke senkinek (nincs Lex MOL!) egy idegen állam expanziójának leállítása!

Egy biztos, hogy a magyarországi ingatlan-befektetői TOP 10-ben legalább fele arányban már izraeli cégek vannak jelen. A belvárosi társasházi és a zöldövezeti lakóparki piac mellett, a kereskedelmi bevásárlóközpontok szinte teljes piacát is uralják. Az első tízes listán az izraeli befektetők a 2. 3. 4. és a 8. 9. helyet szerezték meg! Várhatóan az idén sem törik meg ez a felvásárlási, befektetői lendület. Ennek a dinamikus gazdasági beáramlásnak (gyarmatosításnak) az élénkítése volt a feladata, a 2005-ben húsz cég által alapított Magyar-izraeli Ingatlan Együttműködési Fórumnak, amely megalakulását követően az adózás elől illegalitásba vonult, vagyis nyomtalanul felszívódott. Jellemző adat, hogy 2005-re már egymilliárd dollárt fektettek be az izraeliek -mondta Kolber István volt tárca nélküli miniszter-, miközben 2007-ben már kétmilliárd dollár befektetett tőkéről beszél Szilvan Salom izraeli külügyminiszter. Az országból kivont hatalmas adómentes haszonról nincs szó, mindenesetre akkoriban Kis Péter kancelláriaminiszter lelkesen támogatta a további "láthatatlan" befektetéseket, amelyek nyilván jól jövedelmeztek a mindenkori magyar kormányok számára.

A Magyarországra települt szupergazdag családok és üzleti klánok javarészt a fővárosban alakították ki saját jól védhető központjaikat és rezidenciáikat. A befektetők többsége ennek ellenére azonban egyedülálló szerencsevadász, aki mindössze a gyors és könnyű pénzszerzés reményében tűnik fel Judapesten. Legtöbbjüknek itt is van saját lakása, de a hétvégén visszarepülnek Izraelbe. (A választások alkalmával a kettős állampolgárságot könnyedén megszerző zsidó választók ugyanígy jönnek csapatostól szavazni az SZDSZ-re!) A magyar főváros számukra rendkívül olcsó hely, ahol kimagasló életnívón élhetnek a jóravaló és befogadó bennszülöttek jóvoltából. Mellettük szép számmal vannak olyanok is, akik családostól telepednek le az új hazában, a kánaáni állapotokat biztosító Magyarországra.

A gyarmatosítási trend, vagyis a vagyon és hatalomszerzési hullám nem új keletű, hiszen már a módszerváltás elején, vagyis a 90-es években megérkeztek az első telepesek. Az ő gyors haszonszerzésük látványos eredménye volt a legtöbb hazai kereskedelmi központ létrehozása. A Plasa Centers például 1996-ban fektetett be először, és tíz év alatt elérte, hogy tulajdonában van a nagyvárosokban felépült bevásárlóközpontok zöme. Több nagybefektető jelentős összegekkel részt vett a "spontán" privatizációban is. A hiányzó tőkét -a szolgalelkű magyar kormány garanciája mellett-, javarészt a mi pénzünkön konszolidált bankok biztosították. A könnyed gyarmatosítás eredményeként az ezredforduló környékén (A Likud-barát Orbán kabinet regnálása alatt!), Budapest és Magyarország volt az izraeli befektetők és turisták legkedveltebb célpontja. Időközben megjelentek az egyéni kisbefektetők tömegei is, akik hatalmas mennyiségben vásárolták fel a számukra igen olcsó lakásokat.

A Jediot Ahronot nagypéldányszámú izraeli napilap szerint 1998 és 2003 között az izraeliek már 3.2 milliárd dollárt fektettek be (javarészt adómentesen!) külföldi ingatlanokba, ami több tízezer lakás megvásárlását jelenti. A befektetők körében a kanadai Torontó után a második legnépszerűbb város Budapest volt. A jelentős összegű tőkekihelyezés -nyilván politikai nyomásgyakorlás miatt-, a magyarokét nem, de az izraeli adóhatóság figyelmét már felkeltette.

Bár nem vagyunk hatalmi pozícióban, ennyi információt követően lenne néhány elemi kérdésünk:
-Miért, kik és hogyan hallgatják el az izraeli gazdasági behatolásról szóló fontos adatokat? Miért van az, hogy sem a pénzügyi, sem a bevándorlási, sem a turisztikai statisztikákban nem szerepelnek izraeli állampolgárokra vonatkozó adatok? Kik személy szerint ezért a felelősek? Magyarország netalán hadban áll Izrael állam ellenfeleivel, hogy ezeket az ismereteket törvénytelenül elhallgatja? Az izraeli gazdasági befektetések vajon mennyi hasznot hoztak Magyarországnak? Van-e hazánknak ebből adóbevétele? Ha igen, mennyi? Ha nincs, miért nincs? Miért nem szerepel ez a fontos pénzügyi kimutatás az államháztartási adatokban? Miért nincs kiemelt adóellenőrzés ezeken az átláthatatlan területeken?

Az eltitkolt izraeli feketetőke megvesztegetés címén, milyen mértékben került a magyar politikai pártokhoz? Volt-e köze ezeknek a hatalmas összegeknek a kampány- és a pártfinanszírozáshoz? Volt-e köze ezeknek a láthatatlan milliárdoknak a privatizációhoz és a kapcsolati tőkével megszerzett gazdaságilag előnyös állami beruházásokhoz? Az SZDSZ, a főváros vezetése révén részesült-e ezekből a korrupciót éltető milliárdokból? Tesz-e valamit a magyar állam, a kormányzat és az ellenzék, hogy megfékezze ennek a behatolásnak a szörnyű következményeit? Korlátozni kívánja-e valaki a multinacionális cégek további térnyerését? Melyek azok a konkrét gazdasági és politikai következmények, amit ebből a rejtőzködő gyarmatosításból eddig elszenvedtünk? Miért, minek és kinek az érdeke ezek után az antiszemita hecckampány fenntartása? Sorolhatnánk tovább a kérdéseket, de sajnos tudjuk a választ!

Végezetül még valami: A Gripen ügy nagyon kínosan érinti az Orbán kormányban érintett pártokat. Az Index mostani rendhagyó cikke igen kínosan érinti az egész politikai elitet, de különösen a jelenlegi kormánykoalíciót, legfőképp az SZDSZ-t. Mi folyik itt? Szimpla hatalmi harc vagy összeomlás?

Folytatása következik.

[Forrás: http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=9169]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyarmatosításból, kormánykoalíciót, gyarmatosításnak, nagypéldányszámú, állampolgárságot, privatizációhoz, hatalomszerzési, elgondolkodtató, figyelmeztetése, multinacionális, következményeit, magyarországnak, privatizációban, szerencsevadász, külügyminiszter, nyomásgyakorlás, haszonszerzésük, statisztikákban, államháztartási, állampolgárokra, nagyvárosokban, befektetéseket, magyarországon, magyarországra, magyarországot, tőkekihelyezés, beruházásokhoz, következmények, konfliktusokba, megvesztegetés, megvalósulását, törvénytelenül, gyarmatosítási, visszarepülnek, gyarmatosítják, nyilvánosságra, legnagyobb hazai, londoni székhelyû, cél-országnak tekintett, betelepedési elmélet, fegyveres konfliktusokba, magyarországi zárt, akkori hipotézist, volt izraeli, legnagyobb felháborodást, magyar politikai, tragikus méretû, jelenlegi teljesen, mindenesetre elgondolkodtató, nemzeti érdekvédők, hivatalos Magyarországon, szemérmes hallgatás, Gyarmatosítják Magyarországot, David Admon, Simon Peresz, Magyar-izraeli Ingatlan Együttmû, Kolber István, Szilvan Salom, Plasa Centers, Likud-barát Orbán, Jediot Ahronot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép álmokat!  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem számIt  210 éve született a SZÓZAT meg...  Idő  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Radikális szeretet  Régi emberek, akikre máig büsz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png férfi  Facebookon kaptam  Elköszönt  Paul David Tripp Április 21  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  képre írva  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Png férfi  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem számIt  Png férfi  Szép álmokat!  Szívem  Mindig jusson idő nevetni  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png kislány  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Albert Einstein gondolata  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Mai harmónia kártyám  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Popper Péter szavai 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb hazai, londoni székhely&ucirc, cél-országnak tekintett, betelepedési elmélet, fegyveres konfliktusokba, magyarországi zárt, akkori hipotézist, volt izraeli, legnagyobb felháborodást, magyar politikai, tragikus méret&ucirc, jelenlegi teljesen, mindenesetre elgondolkodtató, nemzeti érdekvédők, hivatalos Magyarországon, szemérmes hallgatás, magyarországi ingatlan-beruházó, ingatlanpiacot elemző, félelmük miatt, izraeli befektetők, elemzést végző, adatközlés eredménye, antiszemita bélyeget, befektetői rejtőzködés, gazdasági tisztánlátás, esetleges adóztatás, maradék magyar, igen fontos, idegen állam, belvárosi társasházi, zöldövezeti lakóparki, első tízes, dinamikus gazdasági, élénkítése volt, 2005-ben húsz, adózás elől, izraeliek -mondta, országból kivont, mindenkori magyar, fővárosban alakították, befektetők többsége, hétvégén visszarepülnek, választások alkalmával, kettős állampolgárságot, magyar főváros, kánaáni állapotokat, gyarmatosítási trend, módszerváltás elején, 90-es években, első telepesek, legtöbb hazai, nagyvárosokban felépült, hiányzó tőkét, könnyed gyarmatosítás, ezredforduló környékén, egyéni kisbefektetők, számukra igen, befektetők körében, kanadai Torontó, második legnépszer&ucirc, jelentős összeg&ucirc, izraeli adóhatóság, izraeli gazdasági, turisztikai statisztikákban, ismereteket törvénytelenül, fontos pénzügyi, államháztartási adatokban, átláthatatlan területeken, eltitkolt izraeli, hatalmas összegeknek, láthatatlan milliárdoknak, kapcsolati tőkével, főváros vezetése, korrupciót éltető, magyar állam, multinacionális cégek, konkrét gazdasági, rejtőzködő gyarmatosításból, érdeke ezek, antiszemita hecckampány, egész politikai, jelenlegi kormánykoalíciót, gyarmatosításból, kormánykoalíciót, gyarmatosításnak, nagypéldányszámú, állampolgárságot, privatizációhoz, hatalomszerzési, elgondolkodtató, figyelmeztetése, multinacionális, következményeit, magyarországnak, privatizációban, szerencsevadász, külügyminiszter, nyomásgyakorlás, haszonszerzésük, statisztikákban, államháztartási, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.